Puntjes op de i

Ruim 2 weekjes nu ‘ bezig ‘ maar eigenlijk pas een goede week mezelf strikt aan het plan gehouden. Want zo werd ik ook eens op de vingers getikt.
De weegschaal zakte niet echt en na een klaagzang tegen Nick, confronteerde hij mij met het feit dat er hier en daar nog wel eens een hapje mee gesnoept werd.
Aarghhhhh dat zorgde voor een boze blik en irritatie maar vooral omdat hij gelijk had.
Ik deed inderdaad 90% van de tijd echt wel opletten maar die 10% niet, zorgde ervoor dat er op de weegschaal niet veel gebeurde.
En laat dat in de praktijk nou ook behoorlijk veel voorkomen waardoor vele het gevoel hebben ‘altijd’ op dieet te zijn.

Dus boos en geïrriteerd besloot ik om NIET de bak popcorn, die hij voor zich had, naar binnen te werken maar juist laten zien dat ik het WEL 100% kan.
En dat heeft geloond! Afgelopen dinsdag (2 weken later) -2,4kg 💪🏼

Wat weer enorm stimuleert om door te gaan!
Daar heeft wat extra beweging ook aan bijgedragen. En met ‘wat’ bedoel ik een flinke wandeling door het bos  (lees; onverharde bospaden) met Rhys in de buggy en Madée in de draagzak. 
Dat leek een goed idee, gedacht te hebben dat een peuter meestal zelf wil lopen (natuurlijk deze keer niet) en er niet windkracht 10 stond.

Al met al zorgde het voor een pittige workout en flinke spierpijn de dagen daarna. 
Wat overigens ook zorgde dat de weegschaal bleef hangen… want spierpijn komt door  kleine scheurtjes in de spieren en om te herstellen slurpt deze spier dan vol met vocht. 
Nu is het niet zo dat je dan kilo’s aankomt maar het kan wel zorgen dat je even stilstaat qua gewicht.
En laat dat samen met die donkere regenachtige avonden het heeeeel verleidelijk maken om een stuk chocolade te snoepen ….

Maar in het kader van inspireren en motiveren: Wat je dan beter wel kunt eten:


Een schaaltje kwark; veel eiwitten en weinig koolhydraten en het bevat tryptofaan (oké oké dat laatste zit overigens ook in chocolade)
Trypto-what?? 


Een eiwit dat wordt omgezet naar serotonine (happy hormoon) en vervolgens melatonine, je weet wel: dat stofje waardoor je goed slaapt.
Een hoge bloedsuikerspiegel werkt de  aanmaak van melatonine overigens tegen dus daar gaat de chocolade.Ik eet de kwark niet puur (wel de beste keus overigens maar hé je moet het ook vol houden)
Met een royale eetlepel callowfit salted caramel (1 kcal) en favoriete muesli van PS (slechts 2,7 gram kh) zit ik alsnog te genieten!

En geweldig slapen natuurlijk (melatonine) 😅 helaas een zieke baby en dus een verstoorde nachtrust maar dat zijn zorgen voor de volgende morgen 😜


 


Tot de volgende!
Groetjes Marisa

 

Scroll naar boven