Len 63 jaar -17kg

Wij willen graag aan jullie voorstellen: Len, 63 jaar en werkzaam als verkoopster in een cadeauwinkel. 

 Nadat Len in 2021  hevige klachten door COVID kreeg,  besefte ze dat het tijd was om iets aan haar gezondheid te gaan doen.  Zo had ze moeite met lichamelijke inspanning en een hele dag op de werkvloer was voor haar ook een uitdaging.  Zelfs het ‘op gewicht blijven’ na  de coronatijd bleek lastig te zijn. 

Len besloot om op eigen houtje te starten met koolhydraat arm eten. Dat beviel haar prima echter miste ze  daarin een stukje gemak. Even snel een boterham smeren was geen optie meer. Na het horen van positieve verhalen over het PS Food & Lifestyle programma werd Len nieuwsgierig, ‘is dit wel iets voor mij’?  Toen ze de reclame op TV voorbij zag komen wist ze het zeker: dit kan geen toeval zijn. Dezelfde avond stuurde Len een berichtje voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek En zo leerde wij haar kennen in maart 2022.

Len was in het eerste gesprek heel duidelijk: over 1 jaar moet er 10 kilo af zijn! De bruiloft van haar zoon stond op de planning en ze was vastberaden om voor die tijd nog wat kilo’s te verliezen. Daarnaast was haar dochter in verwachting en zou Len op korte termijn oma worden! Ze wilde graag zonder enige moeite op haar kleinkindje passen. 

Ze besloot om met het PS Food & Lifestyle programma te gaan starten.  De koolhydraatarme leefstijl die ze zelf was gestart doorzetten, maar dan met het gemak van de koolhydraatarme producten. Niet minder eten, maar anders en met meer regelmaat.
De eerste dagen was het voor Len nog even zoeken. “Ik ben niet zo’n kok en nu moest ik dingen gaan koken die ik nog niet eerder gemaakt had”. 
Ook o
p het werk moest ze goed kijken wanneer ze het beste de eetmomenten kon  eten . Maar na de eerste week was dat voor haar een eitje! 

“Ik dacht dat het lastig was, maar het is mij 100% meegevallen”

Het zelf uitzoeken van receptjes uit het kookboek, maakte het voor Len een stuk makkelijker. 
Ze had zelf de regie in handen over wat ze ging maken en ze zorgde er zelfs voor dat haar man iedere maaltijd kon mee eten. “Daar maakte ik dan een extra groot bordje voor”. Len vond de duidelijke uitleg van het programma erg fijn en waar ze in het begin tegen aanhikte viel haar uiteindelijk reuze mee.

Het starten en doorzetten van Len word beloond! Binnen drie maanden bereikte ze haar doel:  10 kilo kwijt!
Om haar gezondheidswaardes nog wat te optimaliseren besloot Len nog even door te gaan.
En met een prachtig resultaat! In de zomer ’22 was Len in totaal 17kg afgevallen! 

De tips en stok achter de deur van Marisa en Renske heeft haar tijdens het programma ontzettend geholpen.
Zo kreeg Len onder andere praktische handvaten over hoe ze etentjes, verjaardagen en uitjes het beste kon aanpakken.
En zonder de bekende ‘stok achter de deur’ verwacht Len dat ze het niet vol gehouden zou hebben. “Dan val je toch snel terug in je oude, verkeerde, patroon”. 

 

“Waar ik eerder de spiegel deed vermijden kan ik er nu weer met een glimlach in kijken”

Het spannendste vond Len de switch naar gewichtsbehoud. Waar afvallen en koolhydraten minderen de afgelopen maanden het doel was geweest, mocht ze nu weer iets meer reguliere voeding toevoegen aan haar voedingspatroon en minder koolhydraatarme producten van PS gaan gebruiken.
Om Len een handje te helpen hebben en meer rust te creëren: zijn we verder gegaan met  een dagmenu wat persoonlijk op Len is afgestemd.  Waarin ze handvaten kreeg aangeboden over wat ze op een dag kan nemen. Met ook de vrijheid om eens een momentje los(ser) te laten (noem het zondigen) Ze leerde daarmee hoe ze gezonde en gebalanceerde keuzes kan maken. Want ook een keer dat verkoelende ijsje waar Len zo’n fan van is moet een keertje kunnen!
De stabiele metingen die van Len volgde deden haar erg goed. “Ik wil het er echt niet meer bij, ik ben nu ook mijn eigen stok achter de deur”. 

Inmiddels is Len nog steeds 17kg lichter en gaat ze weer met plezier kleding passen, voelt ze zich ontzettend fit en het oppassen op haar kleinkindje gaat zonder enige moeite. Even de fiets op of een rondje wandelen met de hond is voor Len geen probleem meer. 

Len maakt nog steeds gebruik van de handvaten die haar voedingsschema haar bieden. Zo eet ze nog steeds om de 2 uur, koolhydraatarm en heeft ze een mooie balans gevonden in haar avondmaaltijden. Ook etentjes zijn voor Len geen probleem. Haar keuzes zijn nu anders en de porties stukken kleiner. Het ‘echt vol eten’ dat hoeft voor Len niet meer. “Het mooiste compliment wat ik heb ontvangen is dat ik weer straal. En zo voelt dat ook echt voor mij!”

De gouden tip van Len voor een ander: Ik had mijn twijfels in het begin, maar toen ik begonnen ben vlogen de kilo’s er vanaf. Het gaat makkelijk en het is goed vol te houden. Kies voor je gezondheid en je voelt je er veel beter bij!  .

Len, wat heb je het onwijs knap gedaan! Tijdens het afvalproces wist je voor jezelf de juiste vragen te stellen. De ‘standaard’ momentjes die je samen met je man had, zoals de frietjesdag, wist je perfect in het PS Food & Lifestyle programma te passen. En de ijsjes in de zomer, die je zo ontzettend lekker vindt, kon je ook perfect laten staan. Je bent een echte doorzetter. Het is mooi om te zien dat je positieve inzet is beloond en je nu enorm straalt. Met je nieuwe voedingspatroon weet je jouw gewicht perfect stabiel te houden en daar mag je super trots op zijn. Ga zo door! 

Favoriet 1
Scroll naar boven