Gerty 60 jaar -21 kg

Met dit verhaal willen wij graag Gerty in het zonnetje zetten. Gerty is 60 jaar en werkzaam als coupeuse.

Voordat wij Gerty leerde kennen had ze al vaker een poging gedaan om af te vallen. Ze hield het niet vol of de kilo’s zaten er zo weer aan.

Over het PS Food & Lifestyle programma had Gerty al goede resultaten gehoord en zo kwam ze bij Marisa terecht. Na een intakegesprek in mei 2020 heeft Gerty de stap genomen en is ze in juni gestart. Corona is voor haar de doorslag geweest om een afspraak te maken. “Het overgewicht en mijn astma maakte dat ik in de risicogroep kwam en dat was voor mij de motivatie om te starten”.

Het volgen van het PS Food & Lifestyle programma ging haar goed af. Ze had geen honger (met uitzondering van de eerste dagen vanwege de omschakeling) en vond de producten erg lekker. Ze had al snel haar favoriete producten gevonden waarmee ze het programma kon volgen.

Door de lekkere producten, 6 eetmomenten waardoor ze geen hongergevoel had en de goede begeleiding kon Gerty het goed volhouden. Tijdens de weegmomenten voelde zij zich gestimuleerd om door te zetten en had ze veel baat bij de tips voor het uiteten en uitjes. Ook de complimentjes hebben haar geholpen om het vol te houden. 

“Net alsof de knop om was. Nu kan ik overal nee tegen zeggen. De stok was wel nodig en het werkt ook motiverend als je goed afvalt” 

En dat met resultaat… Gerty bereikt na 8 maanden haar streefgewicht en was 17kg lichter!
Sinds januari 2021 is ze stabiel gebleven met 1 à 2 vakantiekilo’s die ze er na iedere vakantie ook netjes weer afwerkt!

Naast het mooie resultaat op de weegschool is ook Gerty haar bloeddruk verbeterd, medicatie gehalveerd en gaat het beter met haar astma.

“Nog steeds eet ik koolhydraatarm en heb ik 5 tot 6 eetmomenten. In het weekend laat ik het iets meer los, maar daarna pak ik het gemakkelijk weer op”

Gerty heeft voor zichzelf een mooie manier gevonden om op gewicht te blijven. Zo eet ze beter, gezonder en liggen de maaltijdmomenten meer verdeeld over de dag. Ook vindt de begeleiding die doorgaat als je op gewicht bent erg prettig. Waar ze voorheen een hekel had aan kleding kopen doet ze dat nu graag en kan ze aan wat ze graag zou willen.

De gouden tip van Gerty: “Het is een prijzig programma maar iedere euro is de kilo waard geweest”.

Gerty, wat een Powervrouw! Jij ging als een speer en behaalde met het grootste gemak jouw streefgewicht! En nu zelfs anderhalf jaar later heb je nog steeds die grootste drive om te zorgen dat de kilo’s eraf blijven.  Ontzettend mooi om te zien hoe jij jouw gezonde leefstijl weet te combineren met jouw sociale familieweekenden! Zo zie je maar dat je inderdaad echt wel kan genieten maar uiteindelijk wel de teugels iets strakker staan wanneer het weer maandag is. Ga zo door!

Scroll naar boven