Floortje, 28 jaar, -24,5kg

Floortje – Accountant – Woonachtig in Amerika

19 mei 2020 maakte Marisa voor het eerst kennis met Floortje: een jonge, lieve, vastberaden en hardwerkende dame. Floortje voelde zich al een tijdje niet goed in haar vel, maar helaas brachten haar eigen afvalpogingen helaas geen resultaat op.  “De kilo’s kwamen er vaak eerder bij dan dat ze er vanaf gingen”. In onderstaand verhaal lees je over hoe Floortje in twee jaar tijd 24,5 kilo afviel en inmiddels al twee jaar op gewicht is. 

Floortje ontmoette Marisa via een positieve ervaring van haar zusje. Haar zusje verloor binnen no-time 8 kilo en haar buikklachten waren stukken minder geworden met behulp van Marisa’s weekmenu’s.
(Voor de oplettende lezer 
😉, Renske is inderdaad Floortje haar zusje. Het “how I met Marisa” verhaal is nog wel leuk om een keertje te delen). 
Floortje besloot na het intakegesprek met Marisa om met het PS Food & Lifestyle programma te starten. En daar begint het
“weightloss journey” verhaal, zoals Floortje dat zelf mooi noemt. 

De start met PS Food & Lifestyle was direct veelbelovend… Na 1 maand tijd waren Floortje haar buikklachten minder en waren de eerste 5 kilo er vanaf! In de tweede maand ontdekte Marisa en Floortje dat het schrappen van de koolhydraten niet meer het gewenste effect bood en ging het afvallen moeizamer.  Het PS Food & Lifestyle programma bouwde zij af en Floortje ging aan de slag met een persoonlijk weekmenu gevolgd door de voedingsapp.  

Langere tijd stagneerde de weegschaal. Dan een kilo’tje erbij, dan weer een kilo’tje eraf. Het was de grootste uitdaging om door te zetten toen de weegschaal niet wilde zakken. “Marisa en ik probeerden van alles, maar niets leek te werken“. Haar steun, en stok achter de deur, hielp mij om niet mijn doel uit het oog te verliezen. Een belangrijke les voor mij was het belang van slaap en stress op het afvalproces. Achteraf gezien was de stressfactor, waar Floortje zich niet eens bewust van was, de reden dat de weegschaal maar niet wilde dalen. MAAR: consistent doorgaan is de sleutel tot succes geweest! En het gewicht begon weer te zakken. 

Naast het consistent letten op haar voeding was Floortje dat ook in haar beweegmomenten. “Ik hockey al sinds mijn 6e dus ik weet niet beter dan dat ik drie keer per week intensief sport”. Ook toen zij te zwaar was. Om naar haar streefgewicht toe te werken startte Floortje nog met extra krachttraining en meer wandelen. Hierin zou zij iedereen als tip willen meegeven: zoek iets wat bij je past. “Ik vind bijvoorbeeld fietsen niks aan, sterker nog: ik krijg zadelpijn als ik denk aan fietsen (familiekwaaltje 😉). Daar tegenover vond ik het heerlijk om mij in het zweet te werken bij de bootcamps bij Maurice van Movement Pro. Ook Pilates en krachttraining spreken mij erg aan. Maar als ik mijzelf zou forceren om vier keer per week te gaan fietsen (auw), zou ik er al snel mee stoppen”. 

Na 2 jaar consistent letten op haar voeding, voldoende slapen, verminderen van stress én voldoende sporten bereikte Floortje haar streefgewicht! In totaal verloor zij 20 kilo. Floortje bleef ieder kwartaal haar weegmomentje pakken en nu, 4 jaar later, zit Floortje zelfs onder haar streefgewicht en op een totaal gewichtsverlies van 24,5 kilo. 

"Consistentie is de sleutel tot succes!"

Floortje heeft veel steun gehad van haar omgeving die wisten dat zij aan het afvallen was. “Mentale steun, maar ook praktische steun door rekening met mij te houden bij het avondeten. Zo werden er extra groene asperges (mijn favoriet!) op de barbecue gelegd en werd het brood (wat ik heerlijk vind) niet voor mijn neus gezet, maar aan de andere kant van de tafel.  En het is ook wel erg handig als je zusje een opleiding volgt tot diëtiste 😉“. 

Momenteel gebruikt Floortje nog steeds haar voedingsapp. Ze heeft net een 1,5 maand met veel tripjes achter de rug, waar ook wat ongezond wordt gegeten en gedronken, en dan pakt ze daarna haar voedingsapp weer op. “Dan houd ik weer even consistent mijn app bij, probeer ik nieuwe receptjes en pak ik de receptjes uit de weekmenu’s van Marisa & Renske er weer bij. Ook let ik dan extra op het eten van meer groente, minder koolhydraten bij het avondeten en de grootte van mijn porties: in plaats van twee kiwi’s bij mijn kwark en havermout maar 1 kiwi”. Wat Floortje dan nog éxtra helpt is het kopen van nieuwe sportkleding, dat motiveert net weer even extra om het sport ritme op te pakken! 
Inmiddels weet Floortje wel uit haar hoofd hoeveel calorieën waar in zitten, maar grijpt ze toch graag terug op de app om inzichtelijk te maken wat ze nou precies binnen krijgt (iets met accountants en cijfertjes zegt Renske dan😜). Ook verdiept zij zich dan in hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten er in een gerecht of tussendoortje zitten.  

Floortje heeft de afgelopen vier jaar erg veel geleerd, allemaal op verschillende momenten. Zo leerde zij van het PS Food & Lifestyle programma dat haar lichaam niet zoveel eten nodig had als dat zij altijd had gedacht. “En ook het one-size-fits-all bestaat niet, dat verklaarde achteraf ook mijn eerder ‘mislukte’ afvalpogingen”.

Gezond eten is voor Floortje een levensstijl geworden. Zij heeft gezondere alternatieven gevonden voor haar ‘guilty pleasures‘. “Als ik die alternatieven soms aan andere vertel, kijken ze met een smerig gezicht aan” (ja, Renske kan de gevoelens van anderen beamen 😅).  Maar ook van minder gezondere alternatieven leerde Floortje meer genieten. 

Floortje zit stukken beter in haar vel, beweegt makkelijker en is zelfverzekerder. “Ik ben vorig jaar gaan reizen in Azië en daar heb ik me geen zorgen gemaakt over hoe ik eruit zag in bikini! Ik gun het iedereen om fijn in zijn of haar vel te zitten”. 

De gouden tip van Floortje: Zoek een levensstijl die bij je past. De recepten uit de weekmenu’s helpen daar enorm bij: probeer alle recepten uit de weekmenu’s, kies wat jij het lekkerste vindt en herhaal deze recepten. Hierdoor kan je gezond eten op lange termijn volhouden! 

Namens je ‘kleine zusje’: je mag onwijs trots zijn op wat je bereikt hebt. Ik ben blij om te zien dat je doorzetten is beloond en dat je nu kan genieten van een zelfverzekerde jij! Zelfs in Amerika met een ‘overload’ aan ongezond eten en MEGA grote porties blijf je super netjes op gewicht (en vier je lekker Amerikaans een ‘weightloss anniversary’ 😜).

Op naar het delen van nog meer (gezonde) receptjes samen! 

WhatsApp Image 2024-05-28 at 08.27.27
Scroll naar boven