Ellen 40 jaar -10kg

Bride to Be – Levensgenieter

In augustus ’21 hebben wij kennis gemaakt met Ellen. Nadat Ellen succesvol behandeld is voor borstkanker had zij te maken met een gewichtstoename van ruim 10 kilo.  
Ellen voelde zich niet lekker meer in haar vel. En met haar eigen bruiloft op de planning in maart ’22 was het hoog tijd om die kilo’s kwijt te raken!

Aangezien er nog een vakantie naar het zonnige Spanje op de planning stond had Ellen besloten om na haar vakantie in september te gaan starten. In 6 maanden tijd zou er dus 10 kilo af moeten zijn. En het liefste nog iets eerder in verband met het passen van haar trouwjurk.
Tijd voor een plan de campagne! Uit het eerste gesprek met Ellen kwam al snel naar voren dat ze kan genieten van een lekkere borrel (of twee) in het weekend en ook op vakantie gaan naar Spanje behoorde tot haar hobby’s. Met het drukke sociale leven van Ellen was het plan daarom ook snel gemaakt: starten met het PS Food & Lifestyle programma.

Ellen ging aan de slag met het starterspakket maar haar vooraf geschetste voorwaardes waren duidelijk. “Ik wil ieder weekend kunnen blijven genieten van mijn borrel”. En uiteraard ging die regel in vanaf week 1. Met de tips die wij Ellen gaven werd zij haar eerste week op pad gestuurd. En met succes: want de weegschaal die zakte!

Het volgen van het PS Food & Lifestyle programma viel Ellen reuze mee! Ellen toverde iedere week weer lekkere koolhydraat arme recepten van de PS Food & Lifestyle website af. Ze maakte het zichzelf makkelijk door de porties vlees en vis in te vriezen zodat ze zich niet kon vergrijpen aan de porties en met hier en daar een portie groter lag er ook altijd een bakje kant- en klaar eten in de vriezer. Aan lekker eten voor Ellen geen gebrek! Daarbij was er voor Ellen ook voldoende beweegruimte in het programma voor haar weekenden. Een glaasje prosecco en een frikadelletje op z’n tijd, daar kon Ellen wel aan wennen!

Ondanks het drukke en bruisende sociale leven van Ellen liet ze het programma slagen. Doordeweeks was Ellen extra streng voor zichzelf en in de weekenden probeerden ze hier en daar het randje op te zoeken. Dat de kilo’s er dan ietsje langzamer vanaf vlogen dat nam zij graag voor lief (of beter gezegd, dat nam haar glaasje prosecco liever voor lief 😉).  
De wekelijkse begeleiding was voor Ellen de stok achter de deur. En ook het zien van de resultaten werkte voor Ellen extra motiverend. Ze vond het erg prettig om samen terug te kijken op haar afgelopen week en om vooruit te kijken naar de volgende week. ‘Het is fijn dat iemand je in rechte banen leidt door te kijken naar wat de week gaat brengen. Ook het doorspreken van menukaarten heeft mij ontzettend geholpen’.  

Eén maand voor de geplande bruiloft behaalde Ellen haar streefgewicht en was ze 10kg afgevallen! En dat met lekker eten, goede receptjes en genieten in de weekenden.
Inmiddels springt ze weer in de kleren die ze nog in de kast had liggen en scoort ze ook de leukste nieuwe outfitjes.

“Ik kan weer de kleren aan die ik voorheen ook aan kon!”

Ruim een jaar verder is Ellen nog steeds netjes op gewicht en past ze tips die ze geleerd heeft nog steeds toe. Zo kijkt ze in een restaurant extra goed naar wat ze besteld en houdt ze goed haar porties in de gaten. Ook haalt Ellen nog steeds koolhydraat arme recepten van de PS Food & Lifestyle website af.

Ellen heeft echt een balans gevonden in haar levensstijl. Zoals ze zelf zegt ‘doordeweeks pak ik fase 1 op en in het weekend zit ik in fase bubbel’. Als ze dan de deur uit stapt is het ME-time en knijpt ze af en toe even een oogje dicht. ‘Al kies ik bij een bittergarnituurtje nog eerder voor een frikandel dan voor een bitterbal, net wat minder koolhydraten’. 

De gouden tip van Ellen: Het slagen van het programma hangt ook van jezelf af. Probeer in het begin van het programma zo streng mogelijk voor jezelf te zijn.
En ga vooral lekkere receptjes uitproberen!

Ellen, wat super dat je hebt kunnen stralen in je bruidsjurk! Ondanks je drukke sociale leventje is het toch maar weer gelukt. Tijdens het PS Food & Lifestyle programma was je druk bezig met koken en het uitproberen van de receptjes. Bij de consulten wist je zelfs ons te inspireren om weer een nieuwe receptje van de website te proberen. Nu heb je een mooie balans gevonden voor je vakanties in Spanje, de doordeweekse dagen en je drukke sociale weekenden. Je weet de kilo’s heel netjes onder controle te houden. Je bent een topper! 

Favoriet 3
Scroll naar boven