De zomer; vol met kermis, barbecues en verjaardagen

Na een regenachtig voorjaar lijkt de zomer extra hard zijn best te doen.
En dat gaat gepaard met ijsjes!
Althans volgens een peuter.. en ik moet me inhouden niet iedere keer gezellig mee te doen.


Nu zit vanaf vorige week mijn verlof er officieel op dus zorgt wat meer ritme en structuur en hopelijk ook voor iets meer daling op de weegschaal.
Want na mijn vorige blog was de motivatie hoog en deed de weegschaal vrolijk mee. Helaas gaf mij dat het gevoel de teugels wat te laten vieren en sta ik inmiddels bijna 2 weken stil.
Nu is dat ook wel te verklaren met kermisdagen, verjaardagen (Rhys 2 jaar!), barbecue’s en een etentje achter de kiezen.
Dus ook bij mij mag de broekriem weer aangetrokken worden.

Want al is de zomer een motiverende tijd om aan je lichaam en leefstijl te werken, het is ook een tijd met vele sociale uitjes! En wat kan je dan in motivatie van hoog naar laag zwieren! Ook bij mij komen dan de bekende twijfels, smoesjes en uitstelgedrag om de hoek kijken. Van ohhhh eentje kan wel, dan pak ik het maandag weer op … tot ‘ misschien is het wel even goed zo en ben ik blij met mijn lijf nu’ maar dan niet veel later tijdens het zoeken naar een leuke outfit uit mijn volle kledingkast, zijn de setjes die passen nog gering en stijgt mijn motivatie weer om het op te pakken!
Herkenbaar?
En laat nu behalve mijn kledingkast ook mijn schoenengarderobe niet meer passen. Na 2 zwangerschappen ben ik ook daar uitgegroeid, iets met lekker doorzakken maar dan niet op mijn favoriete manier 😜

Betreft mijn huidige GOAL: -2kg per maand…net niet gehaald maar het scheelt niet veel: -1,9kg (zie meting hieronder

Inmiddels is deze meting alweer van een week geleden en zakt de weegschaal weer een beetje. Komende weekend staat er ‘het eerste avondje stappen sinds de zwangerschap’ op de agenda. En over een paar weekjes mijn verjaardag. Eens kijken of ik voor mijn 35e weer onder de 72kg zit 🫣
Nu ben ik benieuwd of jij het in de zomer juist makkelijker vind om gezond te blijven eten en op gewicht te blijven.. of net als mij om de sociale ‘eet’ agenda heen werkt 😅 want alles hangt voortaan samen met gezellig eten en drinken.

Voor iedereen een fijn weekend en eet smakelijk (met mate 🫣)

Tot de volgende!

 

Scroll naar boven