Anny 68 jaar -19kg

Gepensioneerd – Surveillant tentamenweken – Oma

Op 16 november hebben wij kennis gemaakt met Anny. Een vrolijke vrouw die surveilleert tijdens de tentamenweken van de Fontys en op haar geliefde kleinkindjes past. Ze was klaar om haar gezondheid aan te pakken. Anny moest eigenlijk al een langere tijd iets aan haar gewicht doen maar de knop ging zoals ze zelf zegt niet om. Ze zag er tegen op om te starten met afvallen en in die periode bleef het gewicht in een stijgende lijn omhoog gaan. Toen ze via een oud collega hoorde over het PS Food & Lifestyle programma is ze zich erin gaan verdiepen en nam ze de stap om een afspraak te maken.

Anny was heel duidelijk. Het BMI, vetpercentage en het visceraal vetniveau moesten naar gezonde waardes. En dat zonder intensief te sporten, want dat vond (en vind) ze gewoon echt niet leuk. Al was Anny geen stilzitter, want ze stapte regelmatig op de fiets of ging een stukje wandelen. Het kon voor Anny niet snel genoeg gaan want op 17 november ’22 ging ze met het starterspakket beginnen.

Zonder verwachting, maar met veel hoop dat het zou werken begon Anny met frisse moed. De eerste dagen voelde ze zich een beetje futloos door de overgang naar vetverbranding. Nadat deze klachten na drie dagen weg waren getrokken voelde Anny zich energieker dan ooit.

Tijdens het programma heeft Anny nooit honger gehad en was voelde het voor haar als een uitdaging om iedere week receptjes te bedenken voor de komende week. Met behulp van de PS Food & Lifestyle app maakte zij haar weekmenu’s klaar en rolde haar boodschappenlijstje er zo uit. De app heeft haar onwijs geholpen omdat ze voorbereid richting haar surveilleer dagen ging en ook het oppassen in Amsterdam was vooruit gepland. En zoals haar kleinkind zegt als Anny met haar eigen spulletjes aankwam, ‘dat is oma’s eten’.    

En met resultaat! Want na 5 maanden bereikte Anny haar streefgewicht en was ze in totaal 19kg afgevallen! Anny voelt zich een stuk fitter, lichter, is blij met haar postuur en ze kijkt weer graag in de etalage naar zichzelf. En ook het passen van kleren is weer een plezier (soms een iets te groot plezier hihi).

Het afbouwen van de PS Food & Lifestyle producten naar producten uit de supermarkt was voor Anny spannend. Ze was bang dat haar gewicht terug omhoog zou gaan en het meer eten van koolhydraten voelde daarom in het begin een beetje eng. Tijdens de afbouwende fase had Anny nog steeds veel houvast aan de PS Food & Lifestyle voedingsapp. Daar kon ze het aantal koolhydraten nog mooi in bijhouden en haar receptjes in plaatsen.

“Het is niet moeilijk om het vol te houden, het is moeilijker om terug te gaan naar reguliere voeding!”

Achteraf is het afbouwen haar reuze meegevallen. De weegmomenten in de na begeleiding was precies wat Anny nodig had. De blijvende stok achter de deur, motiverend om te zien dat ze stabiel blijft én de hulp om terug te gaan naar reguliere voeding. Zo bespraken we met Anny producten die ze in de supermarkt kon halen in plaats van de PS producten.

Tijdens de consulten heeft Anny veel geleerd over voedingsmiddelen en het lezen van etiketten. Waar ze voorheen alleen naar de calorieën keek bestudeert ze nu het gehele etiket. Zo weet Anny nu nog beter welke voedingsmiddelen ze het beste kan kiezen en welke ze alleen bij uitzondering een keertje moet pakken. Uiteindelijk gaat het om de gezonde balans! 

En die gezonde balans heeft Anny inmiddels wel gevonden! Zo kiest ze de ene dag voor een stukje vlees of vis met groenten en de andere dag pakt ze een koolhydraat arme pasta. Maar ook van een ‘gewone’ macaroni schrikt ze niet meer, dan let ze gewoon extra goed op haar porties. ‘De PS Food & Lifestyle life-lijn is echt een uitkomst. Je eet net zo lekker en makkelijk maar toch een stuk lager in de koolhydraten’.

De gouden tip van Anny: Ik kan het iedereen aanbevelen, wacht niet met starten! Al moet je van ver komen, het gaat je zeker lukken!

Anny, wat kwam je binnen met een duidelijk doel. Vanaf minuut 1 ben je aan de slag gegaan op weg naar je streefgewicht én voornamelijk de gezondere waardes voor je lijf. Je kwam altijd voorbereid naar de consulten en het was leuk om te zien dat je ook zo met de PS Food & Lifestyle voedingsapp aan de slag bent gegaan. Dat je zelfs na je vakantie een stabiele meting toont laat zien hoe bewust je met je voeding bezig bent. Je mag trots zijn op jezelf en je ontzettend gezonde waardes!

Favoriet 2
Scroll naar boven